Tidningar

Ladda ner här

21-05-08 Uppdatering av vad som händer i föreningen.

 

Först och främst vill jag framföra ett stort tack till Er alla som har hjälpt föreningen med att stötta oss ekonomiskt. Alla som har betalt sin medlemsavgift tackar jag och ni som dessutom har skänkt pengar till Mässens Vänner skall ha ytterligare tack och Era namn sitter nu uppe på tavlan i mässen som ett bevis på Er givmildhet. Dessa stöd har verkligen hjälpt till att hålla oss vid liv. Vi har även fått hjälp av Göteborgs Garnison och Göteborgs Försvarsförening. Utan den hjälpen hade vi haft det tufft nu. Detaljer i detta sparar jag tills vi har årsmöte då en redogörelse av vår verksamhet under året blir mer detaljerad. Men åter igen STORT TACK till Er alla!

Vad händer för övrigt då i föreningen ?

Vi har ett flertal projekt på G som nu har vaknat till liv igen när våra Covid-sprutor börjar att få verkan. Museet fortsätter att upprättas efter en tids nedläggning av arbetet. Jag räknar med att museet skall vara upprättat till den 12/8 då vi skall starta upp verksamheten igen med Torpafton.

Laddatorpet har fått i gåva en stor och fin åkgräsklippare. Det var L-G Nyholm i HV som ordnade den åt oss. Nu kommer den att invigas i närtid. På Laddatorpet har vi dessutom fått en minnessten efter en indelt soldat Klas Karlstrand och hans hustru Selma. Tidigare en gravsten men nu en minnessten. Den står nu uppsatt och en informationstavla kommer att sättas upp intill så man får reda på vem han var osv..

Vi genomförde färdigställandet av den digitala utrustningen i Regementssalen. Vi hade ett första föredrag digitalt den 15/4 som en test på hur det fungerade. Det fungerade och totalt fick vi 13 personer som deltog i Niclas Sennertegs föredrag om Svenskar i Amerikanska inbördeskriget. Utmärkt föredrag som alltid när Niclas engagerar sig. Vi lärde oss en hel massa i sammanhanget om digitalt föredrag. Nu kommer vi att justera några saker och sedan kommer nästa föredrag den 27/5. Se seprat inbjudan och vår hemsida.

En stor uppröjning på vinden har skett. Det var ett bra jobb utfört och vi har nu fått ett betydligt bättre förvaringsutrymme där uppe. Ytterligare jobb är på gång för att sortera upp museets samlingar på ett sätt som har med ordning och reda att göra.

Biblioteket har fortsatt sin verksamhet och det har utökats under detta år med ett stort antal böcker. Stort tack till det fina jobb ni gör Saga och Leif. Medlemmarna uppmanar jag nu till att förbereda sig på att verkligen utnyttja möjligheten att läsa böcker från Sveriges förmodligen största militära bibliotek.

Sommarens resa till Norge kan vi ledsamt nog inte genomföra. Den skulle ha gått den 7/6 – 13/6 men beroende på Norges restriktioner har vi varit tvungna att ändra datumen. Vi siktar nu på att göra samma resa 13/9 – 19/9. Då var det planerat med årets höstresa men nu genomför vi vår längre resa i stället. Senaste datum för att deltaga i denna resa är 8/8. Vi har 24 platser så anmäl Er så snart ni kan för att säkra en plats. I bifogade beskrivning av resan så får du justera datumet i övrigt så är resan den samma.

Mässen har under ledning av Anders Bourghardt hållit sig vid liv trotts den hårda restriktion som råder i restaurangvärlden. Anders har förmågan att hitta på diverse saker för att få intäkter och på så vis hålla Mässen vid liv. Nu väntar vi bara på att Staten skall sända den ersättning som har lovats till de som har restauranger. Vi håller tummarna för detta! Vi får verkligen hoppas att vi snart får mindre restriktioner och att verksamheten kan komma i gång med full kraft.

Vår silverskatt har inventerats av Fabian Rosengren och samlingen ser ut att vara i bra skick. Tack Fabian för att du åtog dig detta tuffa jobb.

Ledsamt nog kan vi inte ha verksamhet av större omfattning i våra lokaler då vi bara får var 8 personer på mötena. Vi siktar nu på digitalt föredrag den 27/5 och sedan förutsätter vi att all verksamhet startar upp igen med start Torpafton den 12/8. Denna uppstart skall inte bli sämre än förra årets Torpafton.

Härmed har jag redogjort för vad som ändå händer och jag önskar Er välkomna till digitala föredraget 27/5 och sedan önskar jag Er in fin sommar!

                                                                                    VÄNLIGA HÄLSNINGAR

 

                                                                                              JAN ANDERSSON

 

 

                                                                                               

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.